Naam: Burgercode:

U bent niet ingelogd, en daarom wordt een vereenvoudigde versie van deze pagina getoond. Deze is bedoeld voor niet-Irespanen, zodat deze de wetten kunnen lezen alvorens te immigreren. Bent u reeds Irespaans staatsburger, log dan in om alle mogelijkheden te kunnen benutten.

Nieuws tot 21-03-04

11-06-2003: Verjaardag

Foutje. Het was niet zo gepast van mij om mijn mening over het Nederlandse strafrechtelijke proces zo ongenuanceerd te uiten. Onlangs heb ik een debat in Nova gezien, waaruit maar weer eens bleek dat ik het niet helemaal goed had. Wat ik blijf vinden is dat Nederlanders recht hebben op een eerlijk proces, en dit belangrijke recht van iedere rechtstaat niet zomaar aan de kant moet worden geschoven voor de terrorismebestrijding.

13-05-2003: Verjaardag

Verkeerde datum. Tot mijn grote schrik heb ik een fout in onze wetgeving aangetroffen. Hieronder is gemeld dat de verjaardag van Irespa de twintigste maart is. De Feestwet gaat ook uit van dit feit. Helaas is dit niet juist: de geboorte van Irespa vond vijf dagen eerder, op de vijftiende maart plaats.

De Jihad. In Nederland zijn twaalf mensen aangeklaagd wegens medewerking aan de Heilige Oorlog der Moslims, de zogenoemde Jihad. Het wetsartikel waarmede dit mogelijk zou zijn, stelt dat er een levenslange gevangenisstraf staat op het heulen met de vijand in oorlogstijd. Maar wat is nu het geval? Er zou een oorlog tegen het terrorisme zijn. Helaas is deze echter gerechtelijk gezien geen oorlog. De strijders die de VS opgepakt heeft, noemt dat land "onwettige strijders" en geen krijgsgevangenen. Dit betekent dat de VS niet in oorlog is, artikel 5 van de Navo nu dus niet geldt en Nederland ook niet in oorlog is.

Gelukkig hoort Irespa niet tot de Navo, en heeft de Irespaanse wetgeving geen artikelen zoals de Nederlandse.

23-03-2003: Jarig

Irespa was jarig. Donderdag was het zover. Toen was het de verjaardag van Irespa. Het land was toen precies ťťn jaar oud, hetgeen gevierd werd door de website vrolijke kleurtjes te geven.

Din-A-wet in voorbereiding. Het is mij een groot genoegen, dat het tot mijn ogen is gekomen dat er een wet wordt voorbereid waardoor nog slechts A-papiertjes toegestaan zijn. Het moet namelijk eens afgelopen zijn met niet-standaardmaten. U wilt toch ook uw werkschema in uw schrift kunnen plakken?

De oorlog in Irak. Tot mijn grote schrik is de oorlog in Irak dan toch uitgebroken. Mijns inziens waren de diplomatieke mogelijkheden nog lang niet uitgeput, maar aangezien Bush met zijn imago worstelde moest het tot een oorlog komen, aldus de Volkskrant. Ik vraag me af waar de wereldpolitiek heengaat. Een oorlog voeren om meer populariteit bij de kiezer te krijgen...

20-02-2003: Een heugelijk feit

Amerika was niet klaar voor de oorlog. Men was bang dat Amerika in het afgelopen weekeinde zou aanvallen, maar dat is niet gebeurd. Wat is namelijk het geval: de helft van de gasmaskers van het leger werkte niet, 90% van de gifdetectors was kapot en de beschermingspakken waren zo oud dat chemische wapens er dwars doorheen zouden kunnen. Dan is een oorlog beginnen geen goed idee.

IsraŽl en de Palestijnen. IsraŽl gebruikt de oorlogsdreiging rond Irak om de Palestijnen het leven eens flink zuur te maken, aldus het NOS-journaal. Dit is een onderdeel van Sharon's plan uit 1978 om de Palestijnse moraal compleet te vernietigen, hun levens zo slecht te maken, dat ze uit zichzelf naar JordaniŽ zullen vluchten om van de ellende af te zijn, zo stond in de Volkskrant.

Verder is vandaag een leuke dag. Het is namelijk 20 februari. En weet u wat dat betekent? Dat Irespa nu precies 11 maanden bestaat, en binnenkort dus een jaar oud is. Is het niet geweldig?

In dat jaar is er veel gebeurd, er zijn veel verkiezingen gehouden, maar er is weinig echts gebeurd, behalve dat er een geweldige wet was aangenomen dat iedereen woensdag op tijd bij tennis moet zijn, op straffe van alsnog erheen gaan.

Maar met de virtuele economie kan daar misschien verandering in komen; ik hoop het.


Terug
Andere publicaties