Naam: Burgercode:

U bent niet ingelogd, en daarom wordt een vereenvoudigde versie van deze pagina getoond. Deze is bedoeld voor niet-Irespanen, zodat deze de wetten kunnen lezen alvorens te immigreren. Bent u reeds Irespaans staatsburger, log dan in om alle mogelijkheden te kunnen benutten.

Het Koningshuis

Welkom bij de internetpagina van het Irespaanse Koningshuis! Hier vindt u alles wat u had willen weten over de Irespaanse monarchie.

Over de Monarchie

Irespa is een constitutionele monarchie. De Koning is momenteel Daan Goedkoop, de oprichter van het land. Hij is de enige die de Grondwet mag aanpassen, maar kan dat slechts met instemming van het democratisch gekozen Parlement.

30-12-07: Nieuw Nieuws

Er is een nieuwe Grondwet. Die verbiedt het bij de verkiezingen om op jezelf te stemmen.

Verder is er een mogelijkheid gecreŽerd om rechtszaken terug te trekken. Dien je dus per ongeluk een verkeerde aanklacht in, lijk je de zaak te gaan verliezen, wordt je gechanteerd of afgeperst, of is er een andere reden waarom je de aanklacht wilt laten vallen, dan is dat vanaf nu dus mogelijk. Weliswaar alleen wanneer de rechters nog geen bindende uitspraak hebben gedaan, maar dat is natuurlijk logisch.

22-03-04: Eretitels

Mocht iemand nog een eretitel willen, dan moet hij/zij maar even contact met mij opnemen. De Basiswet geeft mij namelijk de mogelijkheid deze te verlenen, en ik denk dat het tijd is die mogelijkheid eens te gaan gebruiken.

22-03-04: Kunst

Graag wijs ik erop dat in februari de Cultuurwet is aangenomen. U wist het misschien niet, ik wist het ook niet. Het was dan ook niet in de media. Dat wil echter niet zeggen dat het niet zo is. Praktisch betekent dit, dat iedere burger in Irespa geacht wordt, voor 16 februari 2005 iets kunstzinnigs in te leveren voor publicatie op de website.

Archief

Meer informatie


Andere publicaties