Naam: Burgercode:

U bent niet ingelogd, en daarom wordt een vereenvoudigde versie van deze pagina getoond. Deze is bedoeld voor niet-Irespanen, zodat deze de wetten kunnen lezen alvorens te immigreren. Bent u reeds Irespaans staatsburger, log dan in om alle mogelijkheden te kunnen benutten.

Ingediend door Daan en aangenomen op 11-6-2005

Wet: Verkiezingswet

Inleiding

Deze wet ingediend, constaterende dat, om het op zichzelf stemmen binnen de perken te houden, een alternatieve zetelverdeling noodzakelijk is.

Artikel 2 gewijzigd, omdat 2 van de 5 gelijk is aan 40%, en daarom "40 procent of meer" passender is dan "meer dan 40 procent".

Deze wetswijziging ingediend, constaterende dat, om de zetelverdeling onder de 40% helderder te maken, artikel 2 en 3 gewijzigd moeten worden.

Deze wetswijziging ingediend, constaterende dat, om het verkrijgen van een absolute meerderheid onmogelijk te maken, er een tegenkracht nodig is als dit toch dreigt te gebeuren.

Wettelijke bepalingen en besluiten

1. In het Parlement zijn na de verkiezingen vijf zetels te verdelen. 2. Een ieder die 40 procent of meer van de stemmen haalt, krijgt een zetel in het Parlement. 3. Van de overige zetels krijgen die mensen één, die met minstens één stem het hoogste aantal stemmen hebben. 4. Bij gelijkspel beslist het lot. 5. Indien iemand een absolute meerderheid in het Parlement zou hebben, krijgt de Koning precies zoveel zetels in het Parlement om dit te voorkomen.
Andere publicaties