Naam: Burgercode:

U bent niet ingelogd, en daarom wordt een vereenvoudigde versie van deze pagina getoond. Deze is bedoeld voor niet-Irespanen, zodat deze de wetten kunnen lezen alvorens te immigreren. Bent u reeds Irespaans staatsburger, log dan in om alle mogelijkheden te kunnen benutten.

FinanciŽn

Inleiding

Beste burgers van de mooie staat Irespa,

Vanaf nu ben ik minister van Financien. Aangezien ik geen ene flikker kan doen, ga ik een economie beginnen zodat ik wel wat kan doen. De ex-minister van financiŽn had daarover al zinnige ideeŽn. Ik heb hem dan ook gevraagd bij mijn ministerie te gaan werken. Hierop heeft hij na enig onderhandelen positief gereageerd. Hij is nu mijn deskundig financieŽl adviseur.

Met vriendelijke groet,

ernst stam,

economie

Irespa heeft nog geen economie. Dit is ideaal maar ook erg saai, samen met de ex-minister van financiŽn die ook een voorstander van de economie is zal ik proberen een tot uitvoering te brengen. Waarschijnlijk krijgt idereen dan beschikking over zo'n honderd danŁi. Dit geld staat in het beginsel op de NBI (nationale bank Irespa). Waar er rente over betaald wordt. Waarschijnlijk 1% per week. Om sneller geld te verdienen kun je echter ook beleggen, dit is een idee van rik, natuurlijk is dit wel met risico. Rik zal in de toekomst waarschijnlijk de beurs ook gaan beheren.

De NBI en de Beurs

De bank zal in de toekomst door het ministerie van financiŽn beheerd worden, om ons te behoeden van corruptie zijn we met zijn tweeŽn "duas politica". We zullen er op toezien dat het geld goed beheerd wordt en dat er geen economische recessie plaats vind.

  • Stuur reacties en vragen hier, en ik zal spoedig een antwoord geven.
  • Bekijk hier onze publicaties.
    Andere publicaties